Saygin Ersin: Vůně chleba nevyvolává vášně

- MAČ 2018 - 17. 09. 21

S tureckým spisovatelem Sayginem Ersinem se na nonstop festivalu Mìsíc autorského čtení v roce 2018 setkali tvùrci pořadu nazvaného Vizitka, který je pravidelně vysílán na českém rozhlasu Vltava.

Spisovatel v pořadu Vizitka rádia VltavaZDE

Ersin přijel do Brna jako autor románu Mistr kuchař – jehož protagonistou je kuchtík s absolutní chutí zaměstnaný v sultánské kuchyni v istanbulském paláci Topkapi.

„Podoby osmanské kuchyně, psaní historických děl, odkaz osmanské kultury pro dnešek, to jsou témata rozhovoru. V rámci Vizitky ale uslyšíte také ukázku z tohoto díla a ponoříte se přímo do palácových chodeb,“  píše se na webu Českého rozhlasu.

Saygin Ersin je mistr fantasy a detektivních příběhù. Narodil se v roce 1975 v Manise v západní Anatolii. Studoval sociologii v Ankaøe, živil se jako novinář, nyní je spisovatelem a scenáristou na volné noze a žije v Izmiru.

Kromě románového cyklu Yedi Kartal Efsaneleri (Legendy sedmi orlù) publikoval soubor detektivních povídek Emekli Polisler Lokali (Lokál penzionovaných policajtù) a zdařilý a čtenářsky úspěšný historický román Pir-i Lezzet (Mistr kuchař), v němž líčí příběh geniálního kuchaře s „absolutní chutí“, který dobude slovutnou kuchyni v sultánově paláci Topkapi a pozmění osudy osmanské říše na sklonku 16. století.

Komentáře z Facebooku

Pro správné fungování komentářů je třeba být přihlášen k Facebooku.

Loading...