MAČ 2019 už zná svého hlavního hosta. Bude jím Rumunsko

- Novinka 12 - 18. 10. 18

Evropské státy, které neměly své vyslance na festivalu Měsíc autorského čtení, se mohou dočkat pozvánky prakticky kdykoliv. Jestli to v roce 2019 bude Rumunsko nebo Holandsko, je v podstatě jedno. Někdo hostem tohoto původně brněnského maratonu literárních čtení bude.

Stánek Měsíce autorského čtení se nyní objevil na největším světovém knižním veletrhu ve Frankfurtu nad Mohanem. Na dohled exponátu Authors' Reading Month je vidět prezentace Gruzie, která je letos hlavním hostem frankfurstského veletrhu. „Loni byla Gruzie čestným hostem Měsíce autorského čtení a zapojená města tak hostila na tři desítky gruzínských autorů. V tomhle smyslu bylo Brno vlastně předskokanem Frankfurtu,“ řekl Petr Minařík, jeden ze dvou ředitelů akce.

Organizátoři Měsíce autorského čtení v Německu už řešili účast čestného hosta nadcházejícího ročníku. Prozradili, že jím bude Rumunsko. „Na stánek přišli nečekaně i představitelé Arménie s tím, že by v budoucnu také měli zájem na festivalu hostovat,“ poznamenala PR manažerka MAČ Renata Obadálková.

Německého novináře Niko Oertela brněnsko.evropský MAČ také zlákal. „O festivale jsem slyšel už dříve, teď jsem si tu prohlížel propagační materiály a viděl jsem, že Holandsko, kde momentálně žiji, ještě nebylo hostem. Chtěl jsem se proto o možnosti hostovat na festivalu dozvědět více,“ popsal.

 

Komentáře z Facebooku

Pro správné fungování komentářů je třeba být přihlášen k Facebooku.

Loading...